Tuesday, November 9, 2010

..famili planning..

.. oohh teringat tentang pertanyaan seseorang dari
Bandar Tun Razak berkenaan amalan saya di dalam merancang keluarga
 (puan yang dimaksudkan tolong buat tak tahu dan jangan senyum sorang sorang) ^_^

Apakah itu merancang keluarga? Kita merancang Allah tentukan?

BUKAN itu. dan kenapa puan dari Bandar Tun Razak itu mahu tahu? ohh mungkin dia seorang kaki sibuk nak tahu eh apa kau makan, apa kau pakai, apa kau buat.JUGA BUKAN, pertanyaannya sangat saya suka untuk dijawab.

.. memang PERLU TAHU kerana perancangan keluarga yang betul mampu menjamin kebahagiaan keluarga, bagi yang mampu dan suka untuk mempunyai anak yang ramai itu oke..sila diam dan baca saja.


.. eh ITIK, mari sini!!~~


.. entri kali ini adalah bagi anda yang mahu BERHENTI atau BEREHAT SEMENTARA daripada memiliki cahaya mata lagi. seperti saya.


.. mandi cepat cepat untuk aktiviti seterusnya weee~~~~Kepada puan yang bertanya, mari selami laut dalam sepertimana amalan saya..

Dewasa kini (ayat tidak perlu). KINI, memang banyak jenama dan kaedah merancang kehamilan. Dulu hampir saya memilih implan untuk tujuan itu.  Boleh juga kalau anda mahu cuba pil dari klinik dan farmasi seperti pil Yasmin bukan Cikgu Bahasa Inggeris saya masa darjah 5 nama Cikgu Yasmin cantik macam muka Arab apa kau merepek.oke diam. dan sebagainya. Terpulang kepada anda untuk memilih.  Cuma saya memilih Maajun Anggun Bistari (MAB).  Kalau nak tahu apa itu MAB sila pergi sini :-


.. saya bukan penjual maajun, jadi sila baca dan fahami sendiri.oke.

.. ohh dan lagi, kata wanita di dalam gambarajah dibawah, maajun atau herba dapat memelihara kulit anda, juga dapat menjaga kesihatan dalaman anda... wanita dalam gambarajah tak tipu. sebab dia bukan gajah atau rajah muthu.

.. Kebaikan tentang herba sudah dibukti dari dulu lagi dan ianya memang benar belaka..
~oke diam. bai.

No comments:

Post a Comment